Thuis Optimaal energie genereren

Optimaal energie genereren

Met zonnepanelen uit ons assortiment kun je gemakkelijk je eigen energie genereren. Met de opgeslagen energie is het mogelijk om verschillende apparaten te voorzien van energie. De beste manier om energie te genereren is in het directe zonlicht (buiten). Een zonnepaneel heeft UV-straling nodig om energie te genereren. Het is belangrijk om het zonnepaneel zoveel mogelijk loodrecht naar de zon te richten. Midden op de dag staat de zon het hoogst. In deze uren (van 11:00 tot 15:00) zijn de omstandigheden vaak het beste. De periode ervoor en erna zijn minder optimaal. Dit is ook per seizoen afhankelijk. De hoeveelheid energie die gegenereerd kan worden is naast de eerder genoemde eigenschappen ook afhankelijk van het vermogen (aantal watt) van het paneel en de efficiëntie van de zonnecellen

Hoe bepaal je de beste oplossing

Om de beste oplossing te kunnen bepalen, zijn er een aantal factoren van belang:

Welke apparaten wil je voorzien van energie en hoeveel energie wordt er verbruikt?

Apparaten hebben verschillende aansluitingen, zoals USB (o.a. smartphone, tablet), DC (o.a. laptop, camera laders) of AC (o.a. koelbox, adapters, TV). Door te achterhalen wat een bepaald apparaat aan energie verbruikt, kun je bepalen hoeveel energie er dagelijks gemiddeld gegenereerd dient te worden via een zonnepaneel.

Hoeveel energie dient er gegenereerd te worden en hoeveel vermogen heb ik nodig?

Een zonnepaneel heeft een bepaald vermogen dat in watt wordt aangegeven.Tijdens normale zonnige omstandigheden zal gemiddeld 70% van het maximale vermogen gegenereerd kunnen worden.  Als voorbeeld:  Een 20 W zonnepaneel, zoals Goal Zero Nomad 20, zal gemiddeld 14 Wh (70% van 20 watt) per uur aan energie kunnen genereren. Aangezien de omstandigheden over de gehele dag verschillend zijn, fluctueert de energieopbrengst. Op een normale licht bewolkte dag in de zomer, kun je er vanuit gaan dat er over een hele dag (8:00 uur tot 19:00 uur) gemiddeld 7 van de 11 uren op een efficiënte wijze energie gegenereerd kan worden. Het is dan mogelijk om ongeveer 98 Wh aan energie te genereren (7 x 14 Wh). Aan de hand hiervan zou je kunnen bepalen of dit voldoende is om het verbruik van je apparaten te dekken of dat er meer of minder vermogen nodig is.

Wil je meer lezen over de werking van een zonnepaneel, kijk dan eens op:
https://www.solarpowersupply.nl/wat-is-een-zonnepaneel

Waar ga je energie genereren en zijn er factoren die invloed hebben op de hoeveelheid energie die gegenereerd kan worden?

Om het paneel zo goed mogelijk op uw wensen af te stemmen, zal de situatie waarin energie gegenereerd wordt ook van belang zijn. Sta je op de camping of ben je van plan om te gaan hiken/backpacken. In deze situaties zal de activiteit ook invloed kunnen hebben op de hoeveelheid energie die er gegenereerd kan worden. Wanneer duidelijk is welke apparaten je van energie zou willen voorzien en in welke situatie, kan worden bepaald welk paneel hierbij het beste past.

Hoe kan ik de energie het beste gebruiken?

De energie die je genereert via een zonnepaneel, kan worden opgeslagen in een powerbank, generator of accu. Op deze manier kun je op elke gewenste locatie je telefoon, tablet en andere apparaten voorzien van energie.

Wil je meer lezen over de werking van een powerbank of generator, kijk dan eens op:
https://www.solarpowersupply.nl/wat-is-een-powerbank

Hulp nodig?

Onze klantenservice is bereikbaar van Ma t/m Vr: 09:00 - 12:30 uur / 13.30 - 17.00 uur
via telefoon: +31 (0)223 788118
Kom direct met ons in contact via de chat.
Stuur ons een e-mail en wij nemen snel contact met je op.