Thuis Wat is een Solar Charger

Wat is een Solar Charger

Een Solar Charger, ook wel een zonnelader genoemd, is een combinatie van een zonnepaneel en een USB powerbank in één apparaat. Het formaat van een solar charger wordt in de regel compact gehouden, hierdoor is een solar charger makkelijk mee te nemen.

De interne batterij van een solar charger kan opgeladen worden via het geïntegreerde zonnepaneel. Houd er rekening mee dat het vermogen van het zonnepaneel en de batterijcapaciteit in verhouding minder zijn dan bijvoorbeeld in een Solar Set. Gemiddeld kan een smartphone één tot drie keer opgeladen worden via een solar charger.

Voor een nog snellere oplaadtijd kun je een solar charger ook opladen via het stopcontact, de sigarettenaansteker in de auto of via een sterker, extern zonnepaneel.

solar chargers hebben standaard één of meerdere USB outputs. Hierdoor zijn ze geschikt voor het opladen van USB apparaten, zoals smartphones, action camera’s, MP3-spelers, E-Readers en in sommige gevallen ook tablets.

Solar chargers kunnen in bijna alle situaties gebruikt worden. Ook zijn er spatwaterdichte solar chargers verkrijgbaar die ook bij minder goede weersomstandigheden opgeladen kunnen worden. Daarnaast zijn sommige solar chargers uitgerust met een geïntegreerde LED-lamp, waardoor ze als zak- of leeslamp gebruikt kunnen worden.

Direct naar: 
Solar Chargers
Powerbanks
Solar Sets
Zonnepanelen

Hulp nodig?

Onze klantenservice is bereikbaar van Ma t/m Vr: 09:00 - 12:30 uur / 13.30 - 17.00 uur
via telefoon: +31 (0)223 788118
Kom direct met ons in contact via de chat.
Stuur ons een e-mail en wij nemen snel contact met je op.