Thuis Wat is een zonnepaneel

Wat is een zonnepaneel

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Nu zijn er veel verschillende type zonnecellen. Hiermee wordt vaak de efficientie van een zonnepaneel bepaald. De hoogte van de efficiency van de zonnecellen bepaalt het vermogen van een zonnepaneel in een bepaalde afmeting. De afmeting van een zonnepaneel met een bepaald vermogen wordt kleiner, naarmate de efficiency van de zonnecellen hoger zijn. Wat de kwaliteit van een zonnepaneel ook bepaald, is hoe de zonnecellen met elkaar zijn verbonden. Bijvoorbeeld “Back contact”, “hoog aantal bus bars” zorgen ervoor dat het rendement wordt verhoogd t.o.v. een standaard poly- monocrystalline zonnepanelen. Materiaal en andere toegepaste technieken kunnen zonnepanelen en daarmee ook het rendement, verder van elkaar onderscheiden.

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in watt (W). Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de energieopbrengst:

  • Het vermogen van een zonnepaneel
  • De kwaliteit van het zonnepaneel
  • De weersomstandigheden
  • Hoe het zonlicht op het zonnepaneel valt
  • Er kunnen filters zijn (wolken, schaduw, ramen), die het energie genereren belemmeren
  • Jaargetijden: in de zomer is het langer licht en is er meer UV-straling t.o.v. de winter

In ons assortiment hebben we veel verschillende zonnepanelen voor verschillende toepassingen. Zo hebben we draagbare- of opvouwbare zonnepanelen in ons assortiment voor mobiele toepassingen. Ook zijn er meerdere type zonnepanelen in ons assortiment voor (permanente) toepassingen op een camper, caravan of boot.

Let op:
Wanneer een zonnepaneel wordt toegepast om USB apparaten, of laptops te voorzien van energie, dan raden wij aan om het zonnepaneel niet rechtstreeks te koppelen aan het ontvangende apparaat. Het beste is om het zonnepaneel te koppelen aan een powerbank, die vervolgens gebruikt wordt om het ontvangende apparaat op te laden. Zonnepanelen geven wisselende laadstromen, doordat de omstandigheden over een hele dag nooit hetzelfde zijn. Een powerbank geeft wel altijd een continue laadstroom aan het ontvangende apparaat.

Direct naar:
USB Zonnepanelen
Opvouwbare zonnepanelen
Semi Flexibele Zonnepanelen
Zonnepanelen Camper, Caravan, Boot
Solar Sets

Hulp nodig?

Onze klantenservice is bereikbaar van Ma t/m Vr: 09:00 - 12:30 uur / 13.30 - 17.00 uur
via telefoon: +31 (0)223 788118
Kom direct met ons in contact via de chat.
Stuur ons een e-mail en wij nemen snel contact met je op.