• Voor 23.45 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Bezoek onze Concept Store in Den Helder
  • Gratis retourneren
Thuis Wat is een zonnepaneel

Hoe werk het

Het zelf genereren van zonne-energie is niet alleen leuk, maar ook goed voor het milieu. Het is een makkelijke manier om altijd en overal genoeg power te hebben, juist als er geen stopcontacten in de buurt zijn. Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de zon, zijn er een paar puntjes waar je op dient te letten. Hier leggen we ze voor je uit.

Wil je zeker weten of jouw keuze ook de meest optimale is voor je? Dan kan je natuurlijk ook altijd terecht bij onze klantenservice. Samen met jou kijken we dan naar de wensen, omstandigheden en toepasbaarheid, zodat je de beste keuze kan maken. Natuurlijk kan je daar ook terecht voor aanvullende of overige vragen.
Wij helpen je graag verder.

Wat is een zonnepaneel

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Zonnepanelen hebben één of meerdere outputs, die de energie doorgeven aan het op te laden apparaat of gekoppeld zijn aan een laadregelaar. In ons assortiment hebben we diverse draagbare zonnepanelen voor meerdere toepassingen. Zo zijn er zonnepanelen met een USB output om USB apparaten op te kunnen laden en zijn er ook zonnepanelen met een DC, of MC4 output om power packs of solar generators op te kunnen laden.

Zonnepanelen geven wisselende laadstromen, doordat de omstandigheden over een hele dag nooit hetzelfde zijn. Wij raden daarom aan om een zonnepaneel altijd te koppelen aan een powerbank (USB powerbank, power pack of een solar generator), waar de gegenereerde energie in opgeslagen kan worden. Met een powerbank kunnen andere apparaten voorzien worden van energie. Een powerbank geeft wel altijd een continue laadstroom, zoals dit ook verkregen kan worden via een stopcontact.

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in watt (W). Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de energieopbrengst:

  • Het vermogen van een zonnepaneel
  • De weersomstandigheden
  • Hoe het zonlicht op het zonnepaneel valt
  • Er kunnen filters zijn (wolken, schaduw, ramen), die het energie genereren belemmeren
  • Jaargetijden: in de zomer is het langer licht t.o.v. de winter

Een aantal zonnepanelen in ons assortiment kunnen ook aan elkaar geschakeld worden, serieel of parallel. Hierdoor wordt het vermogen van de zonnepanelen ‘gebundeld’ doorgegeven aan een powerbank.  

Direct naar:
USB Zonnepanelen
Opvouwbare zonnepanelen
Semi Flexibele Zonnepanelen
Zonnepanelen Camper, Caravan, Boot
Solar Sets
Powerbanks

Advies nodig?

Onze klantenservice is bereikbaar van
Ma t/m Vr: 08:30 - 17:00 uur
via telefoon: +31 (0)223 746038
Met een medewerker Chatten is mogelijk binnen de openingstijden van de klantenservice.
Via Facebook kan je ons volgen maar je kunt ook een berichtje achterlaten. Onze klantenservice geeft snel antwoord binnen de openingstijden. Stuur je na onze openingstijden een berichtje, dan heb je zeker de volgende (werk)dag een bericht terug.
Natuurlijk kan je ook een E-mail sturen naar
klantenservice@solarpowersupply.nl